Image Alt

Dagopvang

  >  Dagopvang

Dagopvang

Van 0 tot 4 jaar

Kinderdagverblijf Oki-Doki biedt vanuit twee locaties in Veenendaal (David Tenierslaan en Weverij) dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Beide locaties bieden kinderen een warme, veilige en speelse omgeving. Een decor waarin ze lekker zichzelf kunnen zijn en waarin kinderen zich goed kunnen ontwikkelen.

Bij Oki-Doki werken we met ‘verticale groepen’. Dit betekent dat kinderen van alle leeftijden in één groep zitten, van 0 tot 4 dus. Hiermee bootsen we de gezinssituatie zoveel mogelijk na. Bovendien leren kinderen aantoonbaar van kinderen van andere leeftijden.

Ontwikkeling in eigen tempo

Onze pedagogische medewerkers begeleiden jouw kind intensief. De leidsters stimuleren ontwikkeling bij de kinderen. Omdat elk kind uniek is, is dat voor elk kind anders en in hun eigen tempo.

Wel maken we gebruik van een vast educatieprogramma, genaamd ‘Piramide’. Dit houdt in dat we steeds activiteiten doen die passen bij een bepaald thema. Het gaat om onderwerpen die perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, zoals bijvoorbeeld de jaargetijden of het verkeer. Op een speelse manier en via herhaling leren de kinderen snel. Lees meer over de methode Piramide.

Impressie-44-min

Educatieprogramma Piramide

Vier dagen per week kunnen de kinderen spelen en ontdekken. Dat kunnen ze doen in verschillende hoeken van de ruimte. Zo is er een huishoek en een autohoek, maar ook een leeshoek waar de peuters even rustig een boekje kunnen lezen.

We stimuleren zo veel mogelijk zelfredzaamheid bij de kinderen. Ze wordt elke dag ‘het hulpje van de dag’ uitgekozen, die de leidsters met van alles mag helpen. In de kring wordt gezongen en gepraat, over bijvoorbeeld de dagen van de week en het weer van die dag. Maar de kinderen hebben nog veel meer onderwerpen om gezellig over te babbelen.

We werken met de kinderen volgens het educatieprogramma ‘Piramide’. Deze voorschoolse onderwijsmethode zetten wij overigens in ons gehele kinderdagverblijf in. Werken volgens ‘Piramide’ betekent dat we steeds activiteiten doen die bij verschillende thema’s passen. Dit zijn thema’s die perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen, zoals bijvoorbeeld de jaargetijden of het verkeer.

Lees meer over de methode Piramide.

Combi met dagopvang

Kinderdagverblijf Oki-Doki staat op alle werkdagen voor jou klaar, van maandag t/m vrijdag, het hele jaar door. Alleen in de weekenden en op nationale feestdagen zijn wij gesloten. De openingstijden van onze beide locaties in Veenendaal zijn van 07.00 uur tot 18.30 uur.

Om de kinderen zo veel mogelijk structuur te geven, werken we volgens een vast dagritme. Bovendien maken we binnen Veenendaal regelmatig uitstapjes met de kinderen. Daarom hanteren we vaste tijden voor het brengen en ophalen. De haal- en brengtijden zijn:

 • Brengen tussen 07.00 en 09.00 uur
  tussen 12.00 en 13.30 uur
 • Ophalen tussen 12.00 en 13.30 uur
  tussen 16.30 en 18.30 uur

Mijn kindje komt elke dag thuis met de leukste verhalen!

DSC_0066-2-min
Impressie-6-min
Impressie-48-min

Dagschema Oki-Doki

 • 07.00 – 09.00 uur ontvangst
 • 09.15 uur fruit eten
 • 09.30 uur naar buiten/activiteit
 • 11.00 uur verschonen (eerder indien nodig)
 • 11.30 uur lunchen
 • 12.00 – 12.30 uur lekker slapen, of lekker ontspannen/activiteiten
 • 14.00 uur uit bed (vooraf of erna verschonen)
 • 14.30 uur tussendoortje snoepgroente (paprika, komkommer, enz.)
 • 15.00 uur naar buiten/activiteit
 • 16.00 uur verschonen (eerder indien nodig)
 • 16.30 uur yoghurt en rozijntjes
 • 16.30 – 18.30 uur ophaaltijd

Je hoeft zelf vrijwel niets mee te nemen. Wij zorgen voor luiers (uitsluitend van Pampers), eten en drinken. Ook een slaapzak ligt klaar. In de tas die u meegeeft mag een pyjama, favoriete knuffel(s), een speentje en graag een set schone kleren.

Tarief dagopvang

Bij reguliere dagopvang neemt je hele of halve dagen opvang af. Een hele dag staat gelijk aan 11,5 opvanguren, voor een halve dag gelden 6 opvanguren. Het uurtarief voor dagopvang is € 9,99.

Kinderopvangtoeslag

De prijzen van Oki-Doki zijn inclusief kinderopvangtoeslag. U betaalt dus voor volledige kinderopvang en kunt via de Belastingdienst in aanmerking komen voor vergoeding van de kosten. De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk. U kunt deze aanvragen via www.toeslagen.nl. Hier kunt u ook een proefberekening maken.

LET OP: Kinderopvangtoeslag dient u aan te vragen binnen 3 maanden na de maand waarin het kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loopt u de vergoeding mis.

De Belastingdienst keert de kinderopvangtoeslag uit rond de 20e van elke maand. Kinderdagverblijf Oki-Doki incasseert pas daarna uw factuur, rond de 24e van de maand.

Elk kind een eigen mentor

Onze leidsters zijn allen opgeleid tot pedagogisch medewerker. Wij investeren continu in training en (bij)scholing. Dit maakt dat al onze leidsters de rol van mentor kunnen vervullen. Op Oki-Doki krijgt elk kind een eigen mentor. Zij is het eerste aanspreekpunt voor ouders.

De mentor heeft 2x per jaar een 10-minuten-gesprek met jou, om de ontwikkeling van jouw kind te bespreken. Als daar aanleiding voor is, gaan we uiteraard tussentijds al met elkaar in overleg. Wij nemen de zorg voor jouw kind over als hij of zij bij ons is, maar ouders blijven de ouders. Open en eerlijke communicatie is in het belang van uw kind. En dat is het enige wat telt!

DSC_0371

Bijzondere activiteiten

Zoals gezegd, werken wij volgens het educatieve Piramide-programma. Daarnaast vieren we events als Sinterklaas, Kerst en Pasen samen met alle kinderen.
Gezonde voeding kun je leren, is ons motto. Daarom voeren we een actief gezondheidsbeleid en houden we daar bij hapjes tussendoor nadrukkelijk rekening mee.

Er is één uitzondering: de Pyjama-party, het jaarlijkse hoogtepunt! Dan gaan we gezellig patatjes eten met de kinderen die kunnen lopen en daarna ‘los’ in de tot disco omgetoverde groepsruimte.

Kom je binnenkort een kijkje nemen? Vraag een rondleiding aan