Image Alt

Peuteropvang

  >  Peuteropvang

Peuteropvang

Van 2 tot 4 jaar

Bij peuters gaat de ontwikkeling razendsnel. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden ze daar intensief bij. De leidsters stimuleren de vooruitgang bij de peuters, op hun eigen manier en in hun eigen tempo.

De Draakjes

Kinderdagverblijf Oki-Doki heeft speciaal voor de peuteropvang een aparte groep, De Draakjes. Vier ochtenden in de week kunnen de peuters hier spelenderwijs leren en ontdekken. We begeleiden ze volgens een vast dagritme. Op die manier bereiden we de kinderen optimaal voor op de basisschool.

De Draakjes is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 08.30 uur tot 12.30 uur.

Impressie-13-min

Educatieprogramma Piramide

Vier dagen per week kunnen de kinderen van De Draakjes dus spelen en ontdekken. Dat kunnen ze doen in verschillende hoeken van de ruimte. Zo is er een huishoek en een autohoek, maar ook een leeshoek waar de peuters even rustig een boekje kunnen lezen.

We stimuleren zo veel mogelijk zelfredzaamheid bij de kinderen. Ze wordt elke dag ‘het hulpje van de dag’ uitgekozen, die de leidsters met van alles mag helpen. In de kring wordt gezongen en gepraat, over bijvoorbeeld de dagen van de week en het weer van die dag. Maar de kinderen hebben nog veel meer onderwerpen om gezellig over te babbelen.

We werken met de peuters volgens het educatieprogramma ‘Piramide’. Deze voorschoolse onderwijsmethode zetten wij overigens in ons gehele kinderdagverblijf in. Werken volgens ‘Piramide’ betekent dat we steeds activiteiten doen die bij verschillende thema’s passen. Dit zijn thema’s die perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen, zoals bijvoorbeeld de jaargetijden of het verkeer.

Lees meer over de methode Piramide.

Combi met dagopvang

Kinderen uit de peutergroep De Draakjes kunnen na de ochtend aansluitend gebruik maken van onze reguliere dagopvang. Dit kan gewoon op onze locatie aan de David Tenierslaan in Veenendaal. Ze hoeven dus niet van locatie te veranderen.

Ons gebouw aan de ‘David Tenierslaan’ ook in Veenendaal is een sfeervol en gezellig pand, met veel hout. Het is net een blokhut. Er is voor alle kinderen voldoende creatief materiaal beschikbaar. En buiten is er lekker veel ruimte, met een prachtige buitenspeelplaats.

Mijn dochter gaat elke dag met plezier naar Oki-Doki toe!

Impressie-18-min
Impressie-37-min
Impressie-7-min

Peuters met VVE-indicatie

Kinderdagverblijf Oki-Doki voldoet aan alle voorwaarden voor VVE-opvang (VVE = Voor- en Vroegschoolse Educatie). Wij beschikken over een VVE-certificaat, verstrekt door de gemeente Veenendaal. Dit betekent dat wij peuters met een mogelijke (taal)achterstand aantoonbaar beter voorbereiden op de basisschool. Wij maken hierbij gebruik van het voorschoolse educatieprogramma ‘Piramide’.

Heeft jouw kind dus op aangeven van het consultatiebureau een VVE-indicatie gekregen? Dan kunt u met een gerust hart bij Oki-Doki terecht.

Peuteropvang met VVE-indicatie is er 40 weken per jaar. In die weken kunnen de kinderen (van 2,5 tot 4 jaar) op vier ochtenden terecht bij De Draakjes: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 08.30 uur tot 12.30 uur. Ze nuttigen op de groep een lunch, die door de ouders is meegegeven.

Ben jij nieuwsgierig geworden?

Wij zien je heel graag tijdens een rondleiding of als je vragen hebt, beantwoorden we deze vragen graag!